Întrebări frecvente

Da, este permisă remorcarea unei rulote, dacă masa maximă autorizată a ansamblului mașină + rulotă nu depășește 3500Kg.  (MMA mașina + MMA rulota <= 3500 kg).   Masa maximă autorizată a mașinii e înscrisă la rubrica F1 din talon și trebuie însumată cu masa maximă autorizată a rulotelor noastre care este de 1.500Kg.
De asemenea, masa maximă a rulotei trebuie sa fie mai mică decât Masa Remorcabilă cu Dispozitiv de frânare pentru vehiculul respectiv înscrisă în Cartea de identificare a Vehiculului la rubrica O.1 in cărțile mai noi sau la punctul 7 în cărțile mai vechi. 

Care este viteza maximă de deplare cu rulota?

Rulotele noastre au  o viteză maxim constructivă de 100 km/h. 
Deși în România viteza maximă admisă în afara localităților pentru autovehiculele care tractează rulote este cu 10 km/h mai mică decât viteza maximă admisa pentru categoria din care face parte autovehiculul trăgător, determinarea vitezei se va face ținând cont de viteza maxim constructivă a rulotelor. Pentru informații privind vitezele maxime în Europa, accesați următorul link: AICI

Ce condiții trebuie să îndeplinească cârligul de remorcare și instalația electrică a vehiculului trăgător?

Pentru remorcarea unei rulote din parcul nostru, mașina trebuie să aibă cârlig de remorcare montat conform specificațiilor producătorului.
Instalația electrica a cârligului ar trebui sa fie cu 13 pini. Dacă aveți o instalație cu 7 pini vă pune la dispoziție gratuit un adaptor de trecere de la 13 pini la 7 pini. Toate rulotele noastre au instalație pe 13 pini.

Pot transporta persoane în rulotă în timpul deplasarilor?

Nu. Este interzis prin lege să transportați persoane sau animale în rulotă în timpul deplasării. Le puneți în pericol viața.
Accesul în rulotă se face doar în timpul staționării, după ce rulota a fost asigurată cu frâna de mana și cu picioarele de sprijin montate în mod corespunzător.

Rulotele au instalație de gaz. Este sigur să locuiesc în ele?

Rulotele noastre sunt modele 2021 cu  toate instalațiile în perfectă stare de funcționare. Suplimentar față de dotările standard, au fost instalate detectoare de fum, de gaz , inclusiv gaze narcotice. În acest fel ne-am dorit să asigurăm clienților noștri cele mai înalte standarde de siguranță.

Se pot vedea rulotele înainte de rezervare?

Desigur. Vă așteptăm să programați o vizionare. Astfel vă putem prezenta atât interiorul cât și exteriorul rulotelor și vă vom putea arăta dotările.