SIGURANȚA. Cuvântul care trebuie să stea la baza alegerilor tale.

Salut,

Dacă în episodul trecut îți povesteam care credem noi că sunt principalele 5 avantaje ale călătoriilor cu rulota, în episodul de astăzi îți vom detalia care credeam că sunt principalele elemente de siguranță ce ar trebui sa existe pe rulota ce fie o închiriezi, fie o achiziționezi.

Evident, discutăm atât de siguranță pe timpul condusului, cât și de siguranța în staționare.

Și ca să nu ratăm ceva, vom începe cu prezentarea celor necesare în timpul mersului:

  • Cupla antibalans – unul dintre principalele elemente de siguranță pe timpul tractări, face ceea ce, în mod natural, o spune chiar denumirea. Oferă un grad sporit de stabilitate și confort prin inhibarea mișcării de balans în care poate intra rulota sub diverși factori fizici.
  • ATC – este un sistem electronic de control, de la AL-KO, pentru situații de urgență, care identifică imediat mișcări ce nu sunt naturale ale rulotei sau remorcii, precum cele de balansare, moment în care activează frânele, în compensare, pentru a-ți reda controlul rulotei și a autovehicului. ESP-ul electronic al rulotelor.
  • Sistem de frâne autoajustabile - Frânele care funcționează perfect sunt esențiale pentru siguranța ta. Cu cât distanța de frânare este mai scurtă, cu atât este mai mic riscul de accident. Câțiva centimetri pot face toată diferența în ceea ce privește distanța de frânare și posibile evenimente neplăcute. Pentru a garanta că frânele funcționează optim , acestea trebuie reglate cu precizie deoarece pe parcursul exploatării poate intervenii treptat jocul în exces ca urmare a utilizării și uzurii. Astfel, prin sistemele autoajustabile precum AL-KO AAA Premiun brakes, viața ta și întreținerea frânelor au devenit mai simple, franele reglandu-se singure.

A venit rândul elementelor de siguranță în staționare:

  • Senzor de fum – în mod evident, un astfel de senzor sporește siguranța pe timpul utilizării dotărilor rulotei cum ar fi: sistemul de încălzire, aragazul, frigiderul când sunteți în off camping, boilerul și nu numai.
  • Senzor de gaz – luând în calcul folosirea gazului la mai multe dintre elementele din dotarea rulotei, acest senzor te va ajuta să le folosești cu maximă încredere. Pe rulotele noastre vei găi acest senzor cu funcții suplimentare, fiind capabil să detecteze inclusiv gazele cu efect narcotic.
  • Antifurt ușa intrare – pentru a te asigura că ceea ce lași în rulotă este in siguranță, antifurtul special destinat ușilor de intrare in rulote/ autorulote, îti va crea un plus de siguranță atunci cand rulota se află în staționare și tu la plimbare.
  • Antifurt rulotă prin blocarea cuplei – pentru a te asigur că nimeni nu va încerca să dea o tură cu rulota ta, sau cea închiriată,  iți recomandăm și un sistem de siguranță ce se montează pe cuplă. Dacă alegi spre exemplu AL-KO Premium Hich Lock, pe langă materiale de înaltă calitate, vei beneficia și de opțiunea de a monta antifurtul pe timpul tractării.

Iată câteva elemente de siguranță ce credem noi că sunt absolut necesare pentru a te bucura din plin de ieșirile tale cu rulota și, așa cum spuneam mai sus, le regăsești pe toate montate pe rulotele din parcul nostru.

Ceea ce ne bucură foarte mult este faptul că, dacă vei alege să închiriezi o rulotă de la noi pentru următoarea ta aventură, vei regăsi toate elementele de siguranță descrise, montate pe rulotele noastre.

Te așteptăm să-ți rezervi o rulotă pentru următoarea ta aventură și să te bucuri de toate aceste sisteme.

Să auzim de bine!

Echipa CampSpirit.ro