Rulota sau autorulota? Nu ești încă destul de convins ce ți se potrivește sau ce să alegi?

Noi credem că te putem ajuta să te convingi!

 

Salut,

În acest episod al blogului nostru, vă vom povesti despre avantajele ieșirilor cu rulota.

Îți spuneam în articolele anterioare că am încercat diverse modalități de a călători, de la ieșirile cu cortul, la vacanțele petrecute în cabane, pensiuni, resorturi, cu rulota, cu autorulota și iată că în final ne-am oprit la rulote. Într-o prima fază rulote de închiriat, pentru ca mai apoi visul să devină realitate și să punem bazele unei afaceri ce se ocupă cu inchirierea de rulote.

Pe lângă experiența personală, am avut ocazia să citim, să întrebăm clienții noștri, să discutam cu prieteni și oameni care fac din iesirea cu rulota un mod viață.

Desigur că părerile sunt împărțite cu privire rulote și autorulote însă, noi ne dorim să expunem, pe scurt, de ce nouă ni se potrivesc, în acest moment, mai bine rulotele.

În continuare, îți vom prezenta cele mai importante 5 aspecte ce pun rulota pe primul loc în preferințele noastre:

1. Primul lucru ce ne-a convins să achiziționăm rulote a fost acela că, toată familia se poate bucura de același tip de confort și siguranță în mers, precum se bucură șoferul. Asta pentru că, cel mai bine e la tine in mașină.

2. În al doilea rând, dacă tot discutam de confort, am considerat ca organizarea interioară a rulotei, respectiv spațiul creat prin aranjarea atentă a elementelor de mobilier si accesorii, este mai generos decât în cazul altor vehicule recreaționale.

3. În eventualitatea în care ești o persoană activă, căreia îi place să exploreze dar și să se miște cu lejeritate într-un peisaj urban și chiar rural, prin zone cu drumuri mai puțin accesibile, atunci vei putea să te manifești cu toată încrederea deoarece, rulota, odată decuplată si calată, va rămâne în deplină siguranță în zona de campare. În tot acest timp tu te poți bucura de vizite la obiectivele dorite, după care te vei întoarce liniștit la căsuța ta mobilă. Aaa ... și încă ceva: ai uitat să cumperi ceva?! Nu este nicio problemă! Te urci repejor în mașina ta și dai o fugă până la cel mai apropiat magazin. Toate rămân pe poziție și campate, până te întorci.

4. Un alt avantaj foarte evident și care vine dinspre partea tehnică. Apreciem inclusiv faptul că, la rulota, neavând un motor, sunt foarte puține lucruri ce se pot defecta.

5. Tractarea unei rulote noi, moderne, a devenit una foarte sigură ca urmare a sistemelor de siguranță în mers ce pot fi montate pe aceasta: sistem de frânare cu autoreglare, cuplă antibalans și nu în ultimul rând sistem automat antibalans ( Automatic Trailer Control ATC).

Desigur,  după toate aceste argumente care ne-au făcut pe noi să alegem rulota, întrebarea pe care probabil ți-ai pus-o, este dacă poate fi tractată o rulota cu permis categoria B.

Răspunsul este DA, dar trebuie ținut cont de MMA (masa maxim autorizată) a ansamblului, astfel încât MMA autovehiculul trăgător și MMA rulotăe să nu depășească 3500 KG. Desigur, pentru cei ce conduc mașini puțin mai grele și doresc rulote mai mari, atunci categoria B extins permite tractarea unui ansamblu mașină plus rulotă a cărui MMA să nu depășească 4250 KG).  

Una peste alta, indiferent de ce alegi, când experimentezi o vacanță cu rulota te bucuri de libertatea de a te putea campa unde dorești fără prea multe bătăi de cap date de rezervări, schimbare bruscă a itinerariului sau pur și simplu dorința de a petrece încă o zi în mijlocul peisajului tău preferat.

Așadar, pentru experiențe memorabile cu rulota, intra pe site-ul nostru, alege oferta ce ți se potrivește și dă START aventurii!

Să auzim de bine!

Echipa CampSpirit.ro – Inchirieri Rulote